info
Welcome to AimGovtJob.com. "Real learning comes about when the competitive spirit has ceased."

Marketing Awareness

1) Banks facilitate payment services at merchant establishment through which of the following?

a) ATM's b) Branches
c) Debit cards
d) Credit cards
e) c & d
Ans: (e)

2) Product lines have product lengths depending upon the number of items. Which of the following can be said not to belong to "Retail Product Line' in Banking?

a) Cash management services
b) Savings Bank
c) Recurring deposits
d) Fixed deposits
e) None of these
Ans: (a)

3) The term brand equity refers to:

a) The value attached to a brand name
b) A pull - out of economic Times news paper
c) Neither of the above
d) Both of the above
e) None of these

Ans: (d)

4) Digital marketing is similar to?

a) Online market
b) Cold calling
c) Web designing
d) Outdoor marketing
e) None of these

Ans: (a)

5) Name environmental factor that can affect the pricing decisions of enterprise?

a) Competitions
b) Economic climate
c) Government control
d) All of the above
e) None of these
Ans: (e)

6) Which of the following is not correct with regard to marketing?

a) Marketing is a management function
b) Marketing is a philosophy
c) Marketing is not limited to business activity alone
d) Marketing means selling
e) None of these

Ans: (d)

7). Setting price for a whole line of products is known as _______?

a) Wholesale Pricing
b) Retail Pricing
c) Full - Line Pricing
d) Secondary Pricing
e) None of these

Ans: (C)

8) The place where all the people who participate in or influence a purchase is known as:

a) Market
b) Buying Centre
c) Selling Centre
d) Mall
e) None of these

Ans: (b)

9) A brand name that is used for several products is known as _______

a) Common Brand
b) General Brand
c) Family Brand
d) Generic Brand
e) None of these

Ans: (c)

10) Which of the following is not a service offered for Internet Banking Customers?

a) View of balance and last few transactions
b) Generate statement of account
c) Utility bills payment facility like payment of electricity or telephone bills etc.
d) All of the above
e) None of the above
Ans: (e)

You can reach us at:

aimgovtjob@gmail.com

Popular Posts
Banking Points

Important Points in Indian Banking
Must remember banking important points for all competitive exams.

Bank Head Quarters

Banks and their Headquarters
All nationalized and public sector banks headquarters.

Bank Tag Lines

Banks and their Tag Lines
All nationalized banks with their tag lines.

Alphabet Analogy

Computer Awareness
Classification of Computers based on their size and ability.


POPULAR TAGS
Analogy Blood Relations Computer Basics Basics of Internet Seating Arrangement Odd Man Out Direction Sense Computer Shortcuts


Groups Exam Materials
TSPSC Logo

Group II Materials
Group II preperation plan

telangana charitra

Telangana Charitra
Telangana Charitra for TSPSC Group II Exams.

More from us