info
Welcome to AimGovtJob.com. "Real learning comes about when the competitive spirit has ceased."

Expected Problems on Blood Relations

1. B is the only child of C's grandfather's only daughter. How is C's father related to B?
a) Maternal Uncle   b) Paternal Uncle   c) Father   d) Cannot be determined   e) None of the above
Ans: (a)

2. i) P is the sister of Q
ii) R is the brother of S
iii) Q is the mother of R
iv) T is the father of S
How is P related to S?
a) Cousin   b) Maternal aunt   c) Niece   d) Can't be decided   e) None of these
Ans: (b)

3. Pointing to boy Sravani said, "He is the son of my mother-in-law's only child". How is the boy related to Sravani?
a) Grandson   b) Son   c) Nephew   d) Data Inadequate   e) None of these
Ans: (b)

4. Pointing to a girl, Mr. Madhu said "She is the only daughter of my father's son-in-law". How is the girl related to Madhu?
a) Niece   b) Cousin   c) Sister   d) Daughter   e) Can't be determined
Ans: (a)

These questions are based on the following information:
'A X B' means 'A is the mother of B'
'A % B' means 'A is son of B'
'A + B' means 'A is husband of B'
'A-B' means 'A is sister of B'

5. Which of the following expression indicate M is daughter of H?
a) M - R % H   b) M x R - H   c) R % M - H   d) H x R - M   e) None of the above
Ans: (a)

6. In F % K x V - T, how is V related to F?
a) Son   b) Niece   c) Nephew   d) Can't be determined   e) None of the above   Ans: (e)

These questions are based on the following information:
'A X B' means 'A is the mother of B'
'A % B' means 'A is father of B'
'A + B' means 'A is sister of B'
'A - B' means 'A is brother of B'

7. Which of the following means 'R is maternal uncle of T'?
a) R - M x T   b) R + M x T   c) T x M - R   d) T + M % R   e) None of the above
Ans : (a)

8. Which of the following means 'F is paternal grandfather of H'?
a) F - J % H   b) F % J - H   c) F % J % H   d) H % J % F   e) None of these
Ans: (C)

9. How is K related to M in R % M - K?
a) Son   b) Daughter   c) Nephew   d) Can't be determined   e) None of the above
Ans: (d)

10. How will 'M is daiugter of N' be written?
a) M + D x N   b) N % M + W   c) N % M   d) N x M   e) None of the above
Ans: (b)

11. Pointing to a boy in the photograph, Kamal said "His mother is the only daughter of my grandfather's only son". How is the boy's mother related ot Kamal's father?
a) Daughter   b) Sister   c) Daughter-in-law   d) Granddaughter   e) None of the above
Ans: (a)

12. What is my father's father's daughter-in-law's son's wife to me if both my father and his father have only one child each?
a) Wife   b) Cousin   c) Sister   d) Mother   e) Can't be determined
Ans: (a)

13. P is the only brother of Q, M is sister of Q. L is the father of P. How is Q related to L?
a) Son   b) Daughter   c) 1 or 2   d) Brother   e) None of these
Ans: C

14. Pointing to a boy, Karan said "He is the son of my Grandfather's only child". How is the boy related to Karan?
a) Brother   b) Cousin   c) Sister   d) Data Inadequate   e) None of these
Ans: (a)

15. If Kamesh's father's brother is Trilok's father's brother, then Kamesh's mother is Trilok's __________ ?
a) Wife of maternal uncle   b) Wife of paternal uncle   c) Paternal aunt   d) Mother   e) None of these
Ans: (b)

You can reach us at:

aimgovtjob@gmail.com

Popular Posts
Banking Points

Important Points in Indian Banking
Must remember banking important points for all competitive exams.

Bank Head Quarters

Banks and their Headquarters
All nationalized and public sector banks headquarters.

Bank Tag Lines

Banks and their Tag Lines
All nationalized banks with their tag lines.

Alphabet Analogy

Computer Awareness
Classification of Computers based on their size and ability.


POPULAR TAGS
Analogy Blood Relations Computer Basics Basics of Internet Seating Arrangement Odd Man Out Direction Sense Computer Shortcuts


Groups Exam Materials
TSPSC Logo

Group II Materials
Group II preperation plan

telangana charitra

Telangana Charitra
Telangana Charitra for TSPSC Group II Exams.

More from us